Wisselbeleid senioren en jeugd seizoen 2021/2022 aangepast

De KNVB heeft voor het seizoen 2021/2022 zijn wisselbeleid voor diverse categorieën aangepast.

 

Er is besloten de regeling van 5 wisselspelers in plaats van 3 voor de senioren te handhaven. Deze regeling was afgelopen seizoen voor de amateurs alleen in de bekercompetitie geldig. Nu is deze dus ook doorgevoerd in de "gewone" competities. Om te voorkomen dat het spel te vaak stil ligt, is besloten deze wissels te verdelen over 3 wisselmomenten. Niet alleen voor de senioren is er dus het één en ander veranderd, ook bij diverse jeugdcategorieën wordt het aantal wisselspelers aangepast. Zo mogen de JO15 t/m JO17 én de MO17 divisies komend seizoen zeven wisselspelers inzetten (3 wisselmomenten). Voor de JO13 en JO14 wordt er sprake van onbeperkt wisselen. Dit geldt ook voor alle klassen in categorie B.

Link

 

Bron: KNVB

 

Agenda spelregel competitie 2021/2022

Agenda spelregel competitie 2021/2022

 

Zet de data alvast in je agenda (p= op papier; b=beeldvragen)

9-9-2021

Eerste ronde spelregels / p

7-10-2021!!
nwe datum

Tweede ronde spelregels / b

18-11-2021

Derde ronde spelregels / p

13-1-2022

Vierde ronde spelregels / b

10-2-2022

Vijfde ronde spelregels / p

24-3-2022

Zesde ronde spelregels / b

Lees verder
Zaalvoetbal spelregelwijzigingen 2021-22

Zaalvoetbal spelregelwijzigingen 2021-22; deel 1

Voor het seizoen 2021-2022 zijn er voor het zaalvoetbal een aantal spelregelwijzigingen. De wijzigingen zijn internationaal al doorgevoerd op 1 juli 2020. Doel van de wijzigingen is om de neutrale kijker (die ook vaak bij veldvoetbalwedstrijden aanwezig is) meer duidelijkheid te geven over de spelregels door de regels op dezelfde wijze uit te leggen als in het veldvoetbal.

Deze wijzigingen worden in twee delen besproken.

 

Eén spelregelboek

Sinds de invoering van de FIFA spelregels voor de landelijke wedstrijden in de ere- en eerste divisie hebben we in Nederland altijd met twee verschillende spelregelboeken gewekt. Ondanks de minieme verschillen sprak men tocht altijd over het verschil en was de promotie van Topklasse naar de eerste divisie altijd lastig omdat men overstapte naar een “ander” spelregelboek. Vanaf 1 juli 2021 spreken we nog slechts over het boek “Spelregels zaalvoetbal/Futsal” hierdoor maken we duidelijk dat de spelregels, zoals beschreven, voor alle wedstrijden gelden in de Nederlandse competitie en bij bekerwedstrijden.

 Natuurlijk blijven er voor het district wat aanpassingen zoals bijvoorbeeld de speeltijd.

Deze zijn in oranje blokken aangegeven, daarnaast is hiervan een opsomming achterin het spelregelboek opgenomen.

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers waren al verplicht bij de landelijke wedstrijden en bij de alle jeugdwedstrijden in het district, vanaf 1 juli geldt de verplichting voor alle wedstrijden in heel het zaalvoetbal. Scheenbeschermers dienen een zekere mate van bescherming te bieden. In de laatste jaren is het zaalvoetbal ontwikkeld tot een contactsport. Voor de veiligheid van de spelers worden scheenbeschermers dus verplicht gesteld. Hierdoor wordt het ook verplicht om kousen te dragen die de gehele scheenbeschermer bedekken.

Sieraden

In het zaalvoetbal zijn sieraden niet toegestaan, dit i.v.m. met veiligheid.

Minimaal aantal spelers

Het minimum aantal spelers om een wedstrijd aan te kunnen vangen is voor de A-categorie 5 spelers (incl. doelverdediger) en bij de B-categorie 3 spelers (incl. doelverdediger).

Het minimum aantal spelers om de wedstrijd te mogen hervatten blijft 3 spelers.

Verder is er beschreven dat er maximaal 5 wisselspelers van ieder team tegelijk mogen warmlopen.

De tos

Bij de tos voor aanvang van de wedstrijd heeft de winnaar de keuze tussen de aftrap of doelkeuze. Afhankelijk van zijn keuze heeft het andere team aftrap of doelkeuze.

Aftrap

De aftrap mag in alle richtingen gespeeld worden. Alle spelers moeten zich op eigen speelhelft bevinden, behalve de nemer. De nemer mag zich op de helft van de tegenstander bevinden voor het nemen van een aftrap. Uit een aftrap kan er rechtstreeks gescoord worden in het doel van de tegenstander. Als de bal rechtstreeks in het eigen doel geschoten wordt, wordt het spel hervat met een hoekschop. De 4-secondentelling geldt niet voor het nemen van de aftrap.

Intrap

Bij het nemen van een intrap moet de bal stil liggen op de zijlijn waar de bal het speelveld verliet. Er wordt niets meer beschreven over de voeten van de nemer. De nemer hoeft dus niet meer met één voet op of achter de zijlijn te staan.

Als een tegenstander de nemer op onreglementaire wijze hindert of afleidt (inclusief het niet op de vereiste 5 meter afstand staan) dient deze te worden gewaarschuwd (gele kaart) en als de intrap is genomen, wordt het spel hervat met een indirecte vrije schop.

De doelworp

Een doelworp is in het spel als deze gegooid of losgelaten is binnen het eigen strafschopgebied. Dit gooien en loslaten moet wel een bewuste actie zijn van de doelverdediger. Als de doelworp niet correct is genomen, bijvoorbeeld als de doelverdediger de bal pas loslaat buiten het strafschopgebied of als hij de bal uit zijn handen schiet, dient de doelworp over genomen te worden. De scheidsrechter moet wel doorgaan met de 4-seconden telling.

Tegenstanders moeten buiten het strafschopgebied blijven totdat de bal in het spel is gebracht. Als zij dit niet doen, moet de doelworp worden overgenomen als de voordeelregel niet kan worden toegepast.

 

Deel 2 volgt spoedig

Bron: Jörn te Kloeze/COVS LCS

Barbecue 28 augustus; Vol

Update 30 juli: Je kan helaas niet meer aanmelden voor de BBQ. Door de Corona maatregelen hebben we een beperkt aantal zitplaatsen.
Wij zijn vol!

Op zaterdag 28 augustus is, als de corona maatregelen het toelaten, de BBQ.

Daar zijn we wel aan toe !

 

We hopen dat de meeste van ons dan gevaccineerd zijn. En de kantine en terras geopend zijn.

Bij de BBQ willen we ook feestelijk tintje geven aan de avond.

We willen dan ook de jubilarissen huldigden dat kon niet bij nieuwsjaarsreceptie.

 

De kosten 12,50 euro, voor kinderen tot 13 jaar 5 euro.

Inschrijvingen kan op het inschrijfformulier in de kantine of per email naar ac@svleiden.nl

 

We beginnen met de bbq om 18.00.  Na 17.00 ben je al welkom om een drankje te nuttigen.

 

De huldiging van Jan de Jong als erelid is verplaatst naar de nieuwjaarsreceptie 2022.

Update 30 juli: Je kan helaas niet meer aanmelden voor de BBQ. Door de Corona maatregelen hebben we een beperkt aantal zitplaatsen.
Wij zijn vol!

Lees verder
Spelregelwijzigingen veldvoetbal voor het seizoen 2021/22

De start van het nieuwe seizoen is nog even weg, maar de voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Zo zijn de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2021/2022 inmiddels bekend. In het nieuwe seizoen verandert er onder meer iets op het gebied van hands.

Link:  spelregelwijzigingen-2020-2021

 

(Bron: KNVB)

KNVB Nieuwsupdate 15 – Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal
We hebben met pijn in ons voetbalhart moeten besluiten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi. Ontzettend zuur en balen! Wij hadden heel graag gezien dat we inmiddels weer in de buitenlucht konden voetballen, maar helaas is dat niet mogelijk. Wat ons betreft had dit prima gekund, want we weten dat trainen en (lokaal) wedstrijden spelen voor volwassenen in de buitenlucht nauwelijks tot besmettingen leidt. Sporten en bewegen zorgen voor een vitalere samenleving, daar hadden we ontzettend graag weer aan bijgedragen, zeker gezien het feit dat de gemiddelde Nederlander 6 kilo is aangekomen en minder sport dan voor de Coronapandemie. Dit blijven we uiteraard in onze lobby aanvoeren.

Waarom definitief geen Regiocup voor senioren?
Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

Hopelijk wel zomervoetbal
Zodra de coronabeperkingen het toelaten, kunnen verenigingen onderling oefenwedstrijden organiseren. Daarnaast is er de hoop dat er in de zomerperiode meer versoepelingen mogelijk zijn, waardoor verenigingen die beschikken over kunstgrasvelden of speciale Beachsoccer-velden ’zomervoetbal’ kunnen organiseren. Wij zullen jullie hierbij gaan ondersteunen. Mocht zomervoetbal niet mogelijk zijn op jouw vereniging, dan adviseren we om toch iets te organiseren voor de senioren (27+), de groep die al lange tijd niet normaal kan trainen. Wellicht bij een vereniging in de buurt (mits de maatregelen daar ruimte voor bieden)? Hierdoor kunnen zij toch nog een ‘wedstrijdje’ meepikken in de mooiste periode van het jaar. Op korte termijn ontvangen jullie meer informatie over onze ondersteuning bij de organisatie van zomervoetbal.

Regiocup voor de jeugd?
De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, willen we de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk openhouden en niet onnodig of voorbarig de kans op het spelen van wedstrijden verspelen. We blijven in gesprek met ‘Den Haag’ en we blijven zoeken naar mogelijkheden. Zodra hier definitief uitsluitsel over is, communiceren we hierover. Hier vind je de poule-indeling voor de Regiocup, wanneer deze van start kan.

Mocht veldonderhoud een belemmering zijn om deel te nemen aan de Regiocup voor de jeugd, neem dan contact op met de gemeente en/of je Verenigingsadviseur om samen te zoeken naar een alternatief.

Incasso maandelijks voorschot
Evenals de vorige maanden zal ook de maandelijkse incasso van de maand mei niet worden uitgevoerd. Dit houdt tevens in dat de clubs de eindafrekening over het lopende seizoen in de maand juni kunnen verwachten.

Lobbysucces NOW
Diverse keren is door verenigingen de NOW-problematiek onder de aandacht gebracht. In eerdere Nieuwsupdates schreven wij over onze lobby in dit dossier. Het is prettig te kunnen berichten dat deze inzet tot een succesje heeft geleid. Het kabinet gaat namelijk een oplossing bieden via de regeling Tegemoetkomingsregeling Amateursportorganisaties COVID 19 (TASO). Deze TASO-regeling gaat nu ook open voor de gedupeerde amateurclubs die geen NOW-compensatie kregen. Hiermee komen de verenigingen alsnog in aanmerking om een vergoeding te krijgen voor loonkosten die niet via andere regelingen (bijv. NOW of TOZO) zijn gecompenseerd. Voor het volledige bericht, klik hier .

Stand van zaken financiële regelingen Q1 & Q2
Volgens planning gaan vanaf 17 mei de loketten voor zowel de TASO als de TVS weer open. Er kan dan door sportverenigingen en verhuurders van sportaccommodaties compensatie voor het eerste kwartaal van 2021 worden aangevraagd. Binnenkort zet de minister haar handtekening onder de regelingen zodat deze definitief worden en de exacte voorwaarden helder zullen zijn. Vanuit VWS is gemeld dat de regelingen, ten opzichte van de vorige kwartalen, inhoudelijk niet zullen wijzigen. Wel zal de drempel voor de TASO (nu €1500), worden verlaagd en het maximumbedrag (nu €12.000) worden verhoogd. Goed nieuws, want hiermee zullen nog meer sportverenigingen een beroep op de TASO kunnen doen. Bij de TVS was het compensatiepercentage voor de zogenaamde ‘niet gebruiksgebonden huur’ 45%. Dit percentage zal worden verhoogd. Zodra meer bekend is, zullen wij daarover berichten.

Contact en ondersteuning
Heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze Verenigingsadviseurs of een collega van KNVB Contact . Of bekijk onze FAQ’s op www.knvb.nl/coronavirus en www.knvb.nl/regiocup .

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal

Bron: KNVB
Zomertraining

De laatste training van het seizoen is 27 mei. Helaas zonder festiviteiten want de kantine is nog steeds dicht.

De zomertraining start op dinsdagavond 1 juni. Start 19.30 uur in de duinen bij Hotel Duinoord te Wassenaar.

(Vanwege de Corona maatregelen nu geen vertrek van zwembad De Does in Leiderdorp)

 

 

Vanaf donderdag  3 juni  op ons trainingsveld te Leiderdorp

Aanvang 19.30 uur (een gezellige zomer training)

 

 

De start van het nieuwe seizoen:

Donderdag 5 augustus op ons trainingsveld te Leiderdorp

Aanvang 19.30 uur.

Verslag ALV 2020 13 april

30 leden en donateurs hebben een stembiljet ingeleverd.

De notulen, het jaarverslag, de financiële stukken, begroting etc zijn goedgekeurd en aangenomen. Het bestuur is decharge verleend.

De contributie voor 2022 blijft ongewijzigd.
De bestuurs- en commissieleden zijn ge- en herkozen.

Rob Braun is onze nieuwe voorzitter.

Jan de Jong is benoemd tot erelid.

 

Hiermee is de schriftelijke ledenvergadering afgerond.

 

Jan de Jong benoemd tot Erelid

In de digitale Algemene Leden Vergadering van 13 april jl. is Jan de Jong benoemd als ERELID van Scheidsrechters Vereniging Leiden e.o.

 

In deze ALV was onze voorzitter Jan de Jong aftredend en niet herkiesbaar.

 

Jan de Jong is in mei 2007 aangetreden als voorzitter. Het was in een rumoerige periode. De Gemeente Leiderdorp had aangekondigd dat ze huizen wilde bouwen op ons terrein. Ons clubgebouw moest plat. Er moest geld komen voor de A4 ondertunneling. Maar een verhuizing was niet eenvoudig. RCL leek logisch, maar de onderhandelingen gingen stroef.

Jan heeft vele onderhandelingen met de Gemeente Leiderdorp gevoerd, maar ook andere vergaderingen (met de bouwer, de architect en de medebewoners van ons pand -IJssport VIJL-). Deze vergaderingen vonden veelal in Leiderdorp plaats waardoor Jan (die in Noordwijkerhout woont) vele uren kwijt was aan reizen en vergaderen.

 

Jan werd ook meteen in 2007 lid van het landelijk hoofdbestuur van de COVS. Aldaar met de portefeuille Spelregels verantwoordelijk voor de LCS (Landelijke Commissie Spelregels).

In 2009 werd de eerste paal geslagen van ons nieuwe clubgebouw. Een mijlpaal voor Jan.

Op dat moment was er een bestuurscrisis bij onze vereniging. Hierdoor moest Jan met de rest van het bestuur ook het secretariaat waarnemen.

 

In 2011 is Jan teruggetreden uit het landelijk hoofdbestuur. Helaas maakte hij in die periode een zware tijd door, door een slopende ziekte. Deze ziekte zou nog regelmatig een aanslag doen op zijn lichamelijke conditie.

 

In december 2013 is Jan namens COVS West 2 lid geworden van de landelijke Werkgroep “Werkgroep Toekomstverkenning COVS”. Deze heeft de opdracht om te kijken naar allerlei aspecten die van invloed of nodig kunnen zijn bij diverse ontwikkelingen binnen de COVS. Jan werd de voorzitter van de werkgroep en overhandigde eind 2015 het eindrapport aan het landelijk hoofdbestuur.

In 2014 is Jan onderscheiden met ‘De Zilveren Scheidsrechter’ door COVS Nederland.

 

 

Het bestuur heeft Jan de Jong in een videogesprek gefeliciteerd met zijn benoeming tot ERELID.

Zodra de coronamaatregelen het toelaten gaat het bestuur een feestavond organiseren. Tijdens deze feestavond zal de bijbehorende erelid-speld opgespeld worden.

Lees verder
Lizzy van der Helm fluit oefeninterland tussen België en Ierland

Lizzy van der Helm is aangewezen als scheidsrechter bij de oefeninterland tussen de vrouwen van België en Ierland. Het duel wordt zondag gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

Van der Helm wordt in België bijgestaan door haar assistenten Nicolet Bakker en Diana Snoeren. Marisca Overtoom is de vierde official.

De wedstrijd begint zondag om 19.30 uur.

(Bron: KNVB )

Lees verder
Geen promotie/degradatie voor (assistent-)scheidsrechters

De reguliere voetbalcompetities worden dit seizoen niet uitgespeeld. Besloten is dat alle teams komend seizoen op hetzelfde niveau zullen uitkomen als waarop ze dit seizoen zijn begonnen. Dit geldt ook voor de arbitrage. Dat betekent dat we dit seizoen geen promotie/degradatie doorvoeren. Dit geldt voor zowel de jeugd- als de senioren (assistent-)scheidsrechters en voor zowel het veld als de zaal.

Ook vorig seizoen konden we, door het abrupte einde door de coronacrisis, geen promotie/degradatie laten plaatsvinden. Wel was het toen nodig om via plaatsingen een aantal groepen aan te vullen naar het niveau dat nodig was om alle wedstrijden van passende arbitrage te voorzien. Dat kwam door verschuivingen in hogere groepen en natuurlijk verloop. Dat is nu veel minder het geval. De groepsgroottes geven op dit moment geen aanleiding voor dergelijke plaatsingen.

In de beginfase van dit seizoen zijn in het zeer beperkte aantal wedstrijden dat is gespeeld enkele rapportages uitgebracht. Een enkeling is twee keer beoordeeld, sommigen één keer en het merendeel van de officials is niet begeleid of gerapporteerd. Een basis waarop een eventuele promotie/degradatie zou moeten plaatsvinden, ontbreekt dus volledig. Deze mening wordt gedeeld door het bestuur van de COVS.

We begrijpen goed dat het uitblijven van promotie/degradatie voor sommigen een teleurstelling zal zijn, maar de uitzonderlijke omstandigheden laten in onze ogen geen ruimte voor andere oplossingen. We hopen van harte dat iedereen komend seizoen alsnog zijn of haar persoonlijke doelen op dit gebied kan verwezenlijken.

 

KNVB Regiocup 

Zodra vanuit de overheid groen licht komt, zal gaan worden gespeeld in de zogenaamde  KNVB Regiocup . Daarin vindt, mede als gevolg van dit besluit, geen rapportage plaats. Wel willen we onze rapporteurs en begeleiders in deze wedstrijden zo veel mogelijk inzetten om een bijdrage te leveren aan jullie ontwikkeling. Op de exacte vorm daarvan, zullen we op een later moment terugkomen.

 

(Bron: KNVB)

KNVB Assist Scheidsrechters nieuwsbrief maart

Beste (assistent-)scheidsrechter,

We zijn inmiddels een jaar in de ban van de Coronapandemie. Een jaar met weinig voetbalwedstrijden en veel alleen buiten sporten. Gelukkig wordt er volop gevaccineerd en komen de versoepelingen van de maatregelen op gang. Iedereen tot 27 jaar traint weer volle bak. Dit biedt de mogelijkheid om onderling wedstrijden te spelen waardoor steeds meer scheidsrechters ook actief zullen zijn. Voor iedereen van 27 jaar en ouder geldt dat er weer getraind mag worden in groepen van vier al dan wel op 1.5 meter afstand.

We zien op social media dat COVS-verenigingen het trainen ook weer oppakken. Wellicht ook een kans voor clubscheidsrechters die arbitrage-gericht willen trainen. In het trainschema van Hilco de Boer vind je leuke traingen. Lees maar eens. Helaas mogen de zalen nog niet open, dus de zaalvoetbalscheidsrechters worden nog langer op de proef gesteld.

De themabijeenkomsten voor KNVB officials zijn in volle gang. Via DugOut gaan officials, onder leiding van twee KNVB arbitrage-docenten, met elkaar in gesprek over spelregels, diversiteit, leefstijl & voeding, samenwerking en weerstand & agressie. In onderstaand artikel vertelt Sander de Brito Roque over de eerste ervaringen. Tevens starten we dit jaar een pilot met themabijeenkomsten voor verenigingsscheidsrechters. Als dit een succes blijkt, zullen we de themabijeenkomsten jaarlijks ook gaan aanbieden aan clubarbiters. 

De promotie/degredatie regeling is momenteel onderdeel van gesprek bij de collega’s Arbitrage. Deze maand nog zullen de KNVB officials hier bericht over krijgen.

Hopelijk tot snel!

 

Hans Quaars 

Verenigingsadviseur arbitrage Zuid  
 

  • KNVB Regiocup 
  • Trainingsschema’s  
  • Speeldagenkalender 
  • Themabijeenkomsten
  • Verenigingsadviseur Arbitrage
Lees verder
Rapport Mulier Instituut inzake arbitrage

In 2020 is door het Mulier Instituut een enquête over arbitrage onder de leden van de COVS gehouden. Nu presenteert de COVS de uitkomst van de enquête.

 

De voetbalarbitrage anno 2020: nog vaak verbale vormen van geweld én roep om aandacht voor medische veiligheid

Arbiters in het amateurvoetbal krijgen te maken met verschillende vormen van ongewenst gedrag, met name verbale vormen zoals discussies, wegwerpgebaren of hoofdschudden. Dat blijkt uit onderzoek van het Mulier Instituut en scheidsrechtersvereniging COVS Nederland naar wedstrijdgedrag, cursus- en opleidingsaanbod en randvoorwaarden van het arbitersvak.

Arbiters pleiten voor blijvende ondersteuning van hun sociale veiligheid, zowel op het veld als daarbuiten. 5 procent van de respondenten krijgt namelijk iedere wedstrijd te maken met wedstrijdgedrag als slaan, schoppen of bijten. Vooral jongere scheidsrechters worden bovendien steeds vaker op de sociale media benaderd door spelers, trainers, supporters of bestuursleden van verenigingen waar zij fluiten, vlaggen of waarnemen.

Daarnaast zou een groot deel van de arbiters willen dat medische veiligheid en racisme meer aan bod kwamen in arbitragecursussen en -opleidingen. Wel zijn veel van de ondervraagden zeer tevreden over de aandacht voor spelregels, mentale weerbaarheid, speltechnische aspecten, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met agressie op de velden en videoanalyses in het cursus- en opleidingsaanbod. Andere bevindingen zijn:

  • 92 procent van de respondenten heeft geen problemen met de gemiddelde reisafstand per wedstrijd en ongeveer drie kwart is tevreden met de kilometer- en wedstrijdvergoeding die zij ontvangen.
  • Een groot deel van de respondenten (71%) is ontevreden over het feit dat zij zelf kleding en materiaal moeten aanschaffen.
  • Er is ruimte voor verbetering in de doorstroommogelijkheden voor (assistent‑)scheidsrechters. 53 procent van de respondenten zou hier graag meer begeleiding bij krijgen.
  • 24 procent van de ondervraagden geeft aan iedere wedstrijd te maken te krijgen met duw- of trekbewegingen.

Aan dit onderzoek, dat in september 2020 is uitgevoerd, deden 1.035 leden van COVS Nederland mee: 858 scheidsrechters, 36 assistent-scheidsrechters en 141 waarnemers, coaches of rapporteurs. De meeste respondenten zijn actief in de lagere amateurdivisies van de seniorencompetitie (19 jaar en ouder). Het bijbehorende factsheet geeft dus vooral een beeld van de staat van de arbitrage in de tweede, derde en vierde klasse van het volwassen amateurvoetbal.

 

Klik hier  om de factsheet ‘Hoe kijkt de voetbalarbitrage tegen haar vak aan? Een onderzoek onder leden van COVS Nederland over cursus- en opleidingsaanbod, randvoorwaarden en wedstrijdgedrag anno 2020’ te downloaden.

Nieuwsupdate: Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal

Beste official,

Maandagavond zijn tijdens de persconferentie weinig nieuwe maatregelen dan wel versoepelingen bekend gemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de competitie voor Zaalvoetbal A-categorie helaas niet meer mogelijk is. Zij stromen door naar de KNVB Regiocup. We hopen uiteraard dat de Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start. Uiteraard is het de bedoeling om jullie in die Regiocup volop in te zetten!

Resterende competities
Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup. Zodra hierover meer duidelijkheid is, informeren we jullie over hoe de arbitrage voor deze competities en de Regiocup er precies uit zal zien.

Vanaf 27 jaar trainen met vier
Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor officials. Voorwaarden is dat de sporters 1,5 meter afstand houden. Hier vind je meer informatie over hoe je jezelf fysiek optimaal kunt voorbereiden op de herstart van het voetbal.

Groepsindeling officials
Op dit moment wordt gesproken over de gevolgen van het niet hervatten van de competities op de groepsindeling voor komend seizoen. Over de wijze waarop de promotie-/degradatieregeling wordt toegepast, worden jullie later deze maand geïnformeerd.

Contact en ondersteuning
Heb je vragen over een van bovenstaande onderwerpen, kun je, net als voor alle andere vragen, contact opnemen met de afdeling arbitrage in je Steunpunt. Ook kun je onze FAQ’s op www.knvb.nl/coronavirus en www.knvb.nl/regiocup bekijken.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder Amateurvoetbal

 

Nieuwsupdate 12 seizoen 2020/’21 – Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal

Trainingen dinsdag weer hervat

Het veld is weer redelijk goed om op te trainen. We gaan dinsdagavond weer starten onder leiding van Piet van der Meer voor de liefhebbers.

 

Let op de aanvangstijd is 19.15 uur.

Om iedereen de gelegenheid te geven op tijd thuis te zijn hebben we de aanvangstijd tijdelijk gewijzigd. Tijdelijk tot en met 15 maart

Lees verder